1

"ДА ЖИВЕЕШ, ЗНАЧИ ДА СЕ БОРИШ. РОБЪТ- ЗА СВОБОДАТА СИ, А СВОБОДНИЯТ - ЗА СЪВЪРШЕНСТВО"
Ако не сте привърженик на профанизирането на българската култура, ако не се срамите да се наречете българин, то добре дошли и нека бъдем приятели, ако ли не -
вървете си поживо, поздраво.

неделя, юни 20, 2010

Да не станем като Гърция... Писна ми!

Бях се зарекъл категорично да не пиша по чисто политически теми, освен тези свързани с културната политика но вече ми писна. Чашата преля, когато гледах репортаж за протест на производителите на дини. Стана ясно че благодарение на държавната субсидия за производителите в Гърция,в момента на стоковите борси пристигат дини на цена тридесет стотинки за килограм заедно с транспортни разходи и печалба. И пак колко са алчни нашите производители. А държата спазвайки Европейските документи не може да направи нищо. И изведнъж пак внимавайте да не станем като Гърция и Румъния и Европейския съюз да ни наблюдава. Ей богу, кога ще дочакам времето да станем като в Гърция. Моля Ви се господа управляващи, не предприемайте нищо! Нека колкото е възможно по-бързо да станем като в Гърция. Средна заплата 1500 евро, Средна пенсия 750 евро. тринадесета и четиринадесета заплата и пенсия. Бонуси за работещите за съответните големи празници - пуйка за Коледа, агне за Великден и др. Безплатно кафе и вода на работното място и в повечето фирми безплатни обяд и вечеря в зависимост от смяната.Цени на основните хранителни стоки, перилни препарати и др., включително ток и горива на нашите цени, на моменти дори и по-евтини.
А както е известно и гърците работят колкото нас, даже и по-малко. Освен това една идеално развита инфраструктура, включително шосета, свързващи малки селца, като същите в България се свързват с горски или кални селски пътища.
Е какво да Ви кажа. Да станем като Гърция. Моля ви, не ни пречете, даже ни помогнете и ни тласнете в тази "пропаст"

Няма коментари:

Публикуване на коментар