1

"ДА ЖИВЕЕШ, ЗНАЧИ ДА СЕ БОРИШ. РОБЪТ- ЗА СВОБОДАТА СИ, А СВОБОДНИЯТ - ЗА СЪВЪРШЕНСТВО"
Ако не сте привърженик на профанизирането на българската култура, ако не се срамите да се наречете българин, то добре дошли и нека бъдем приятели, ако ли не -
вървете си поживо, поздраво.

вторник, юни 22, 2010

ЗА ГДБОП, ГЛОБАЛНИТЕ БИБЛИОТЕКИ И ОЩЕ НЕЩО...

Преди три часа уважаваният от мен Павел Николов публикува в блога си коментар по повод шумната акция на ГДБОП за ликвидиране на сървъра на онлайн библиотеката разпространявана от Chitanka.info Това е отново показване на сила от управляващите по отношение на Интернет пространството и опитите за налагане на тотален контрол. То не бяха напъни не бе чудо. Следенето на електронната поща, обсъждането на забрана на критиките срещу власт имащите в блоговете и социалните мрежи.
Ей аланкоолу, не се правете по- християни от папата.
То и това доживяхме, папата да се извинява за Коперник и Галилей, а и за още много умове, пострадали от инквизицията, само защото умовете им отказваха да приемат догмата "...Неведоми са пътищата божи".
А по отношение на интернетпространството не им ли е ясно на ГДБОП, че бъдещето е в онлайн информацията. Та защо не атакуват Библиотеката на конгреса на САЩ, Библиотеките на световноизвестни университети. Та не е ли противоречие полицейското действие на програмата "Глобални библиотеки", която се реализира от фондация "Бил и Мелинда Гейтс" със съдействието на същото Министерство на културата, което ги е уж информирало. Къде остана идеята за Глобалните библиотеки...??
Изниква и въпросът защо така успешно не се бори полицейската дирекция с явно порнографските сайтове??
Що се касае за книгите, отново Министерството на културата да се замисли защо не се купуват? Защо ДДС за книгите е с най-висока ставка в Европа?
И ето "мишлетата" получават някаква благинка да четат безплатно всякаква литература?? Де , бре! Ако има келепирец ,то той ще е за нас? Пък и защо ще се образовате? Колкото по - неуки сте, толкова по - лесно ще ви управляваме. Аа-ма ха!
А иначе, никой не е спрял прогреса, било той технически, или културен. Много голяма хапка е интернет за родната полиция .

Няма коментари:

Публикуване на коментар