1

"ДА ЖИВЕЕШ, ЗНАЧИ ДА СЕ БОРИШ. РОБЪТ- ЗА СВОБОДАТА СИ, А СВОБОДНИЯТ - ЗА СЪВЪРШЕНСТВО"
Ако не сте привърженик на профанизирането на българската култура, ако не се срамите да се наречете българин, то добре дошли и нека бъдем приятели, ако ли не -
вървете си поживо, поздраво.

неделя, юни 27, 2010

Формация за народни песни и танци "Вакарелче" с нов представител в Националното училище за танцово изкуство София


Стана традиция участниците във формацията за народни песни и танци "Вакарелче" при Народно читалище "Заря 1902г." с. Вакарел да изпраща представител в Националното училище за танцово изкуство София за продължаване на образованието си след седми клас. Тази година "цедката" на сложните изпити преодоля Силвана Михайлова, която след успешен изпит на 26.юни бе приета за ученик в осми клас на училището. Желаем на Силвана само успехи при овладяване на сложното изкуство на българските танци. В училището освен нея учат и десетокласничката Мариана Зафирова, положила с отлична оценка изпитите по специалността за девети клас, която продължава да е "гръбнакът" на формацията. Успешно завърши осми клас и Ива Ласкова. Преди година курса на училището завърши Кирил Асенов, сега студент в НАТФИЗ - специалност театър на движението, а преди две години завърши Дияна Любенова, сега танцьор в Ансамбъл "Българе"
Всеки човек, който малко познава материята "Български танци" ще оцени по достойнство трудът и успехите на тези деца от едно селско читалище, които успешно се конкурират с градските, които извършват подбор от стотици деца.
И всичко това за седем годишното съществуване на формацията. Безспорни са двете основни причини за успеха на вакарелските деца. Първо, техният невъобразим талант, и второ трудът, майсторството и педагогическите умения на хореографът на формацията Ружка Пенева. Читалищното настоятелство твърдо подкрепя децата и ръководителката им и се старае да осигури подходящите условия за подготовка и изяви.
Давайте все така смело напред Вакарелчета. Вие сте нашата гордост и нашата надежда. Надежда, че красотата ще победи днешното сиво ежедневие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар